SD Uppsala säger nej till länsstyrelsens barackförslag | Sverigedemokraterna Uppsala

SD Uppsala säger nej till länsstyrelsens barackförslag

Igår torsdagen den 24 maj 2012 skrev UNT:s gratistidning 18 minuter om att Uppsala kommun tar emot färre asylsökande än vad man avtalat med Länsstyrelsen i Uppsala län om.

I samband med det kommenterade en tjänsteman, Anders Forslund som är ansvarig handläggare på länsstyrelsen, situationen med att Uppsalas studenter och tillfälligt arbetande skall bo i baracker medan asylsökande skall ges permanenta bostäder.

Detta säger SD Uppsala bestämt nej till, vilket 18 minuter uppmärksammar idag genom att intervjua bland andra Pavel Gamov, SD Uppsalas gruppledare i kommunfullmäktige. Ur 18 minuter fredagen den 25 maj 2012 på sidan 3:

Pavel Gamov, gruppledare för Sverigedemokraterna i Uppsala kommunfullmäktige, kommenterar länsstyrelsens barackförslag.

Pavel Gamov, gruppledare för Sverigedemokraterna i Uppsala kommunfullmäktige, kommenterar länsstyrelsens barackförslag.

”Helt fel väg”
Sverigedemokraterna vill säga upp kommunens avtal om flyktingmottagande helt eftersom de anser att det har skapat socioekonomiska problem i stadsdelar som Gottsunda. Baracklösningen tycker de är absurd.
– Det är helt fel väg. Man måste bygga fler billiga hyresrätter och pausa invandringen för att komma till rätta med problemen. Förslaget är i sig särbehandlande, säger Pavel Gamov, gruppledare för SD i Uppsala.

Länkar:

18 minuter
Flyktingmål uppnås inte / Uppsala tar emot allt färre flyktingar (18 minuter, 2012-05-24, s. 2)
Politiker tvekar om baracker / Skeptiska till baracker (18 minuter, 2012-05-25, s. 3)