Omfattande valfusk mot Sverigedemokraterna i kyrkovalet | Sverigedemokraterna Uppsala

Omfattande valfusk mot Sverigedemokraterna i kyrkovalet

Idag söndag den 15 september är det valdag för kyrkovalet, och i Uppsala kommun har rapporterna om valfusk mot Sverigedemokraterna strömmat in under dagen.

Vid lunchtid stals samtliga SD-valsedlar i Tunabergskyrkan. I Salabackekyrkan har Vänsterpartiets valsedlar lagts över på SD:s valsedlar under eftermiddagen. I Vänge har man lagt alla SD:s valsedlar på ett separat bord långt bort från alla andra valsedlar så att de varit svåra att hitta.

Vid två tillfällen under dagen har SD:s valsedlar i Skyttorp blivit överlagda med andra valsedlar. Samma sak har hänt i vallokalen i Viksta.

I Eriksbergskyrkan idag och under gårdagen även i Uppsala domkyrka har SD:s valmaterial som legat bland övrigt valmaterial antingen stulits eller lagts över. På Flogstaskolan stals under sen eftermiddag alla SD-valsedlar.

Samtliga fall kommer att polisanmälas av Sverigedemokraterna.

– Det är en stor skam att detta kan hända i ett påstått demokratiskt land. Att valfusk kan förekomma så flagrant i Uppsala kommun är skrämmande och borde stämma till eftertanke hos alla demokratiskt sinnade personer.

– Jag förutsätter att alla röstmottagare utbildas noggrant i att förebygga detta och att Uppsala kommun kommer att se till att samma sak inte händer under supervalåret 2014.