Konferensanläggning bojkottar Sverigedemokraterna | Sverigedemokraterna Uppsala

Konferensanläggning bojkottar Sverigedemokraterna

Inför Sverigedemokraterna Upplands distriktsårsmöte i mars hade partiet bokat den stora salen på Viktoria Hotell & Konferens, ägt av Compass Group AB, strax utanför Uppsala.

Till en början var det inga problem med att SD skulle ha sitt årsmöte där, och bokningen var genomförd och godkänd, en bokning på cirka 20 000 kronor. Men fredagen den 8 februari meddelade en lokal representant för hotellet, Jovan Christovski, att bokningen var avbruten, utan någon som helst motivering, och att all kontakt hänvisas till Compass Groups vd Jonas Siljhammar.

Siljhammar har under måndagen och tisdagen inte gått att nå överhuvudtaget. Christovski har vid kontakt på måndagen meddelat att det rör sig om ”säkerhetsskäl” som motivering till att SD inte får boka.

Men på tisdagen meddelade en annan anställd, affärområdeschefen Hanna Mannberg, till SD:s säkerhetschef Bengt Malmberg att anledningen till avbokningen är att företaget inte vill förknippas med Sverigedemokraternas ”värderingar”.

Distriktsordförande för SD Uppland, kommenterar:

– Det är mycket allvarligt att ett företag på detta sätt politiskt diskriminerar och bojkottar ett riksdagsparti i Sverige, det tredje största enligt opinionsmätningarna. Viktoria Hotell & Konferens och Compass Group verkar inte ha någon som helst respekt för demokratin och föreningsfriheten i det här landet.

Mer information:

Sverigedemokrater portade från konferenshotell i Uppsala (Uppsalatidningen (UT), Mattias Sjöberg, direktpress.se, 8/2013, 21–27 februari 2013, s. 4–5)

SD portat från konferenshotell (Fredrik Samuelson, Arbetarbladet, arbetarbladet.se, 2013-02-28, kl. 06.17)